A világon a legtöbbet fogyasztott húsfélék között a baromfi szerepel az első helyen. A csirkehús egészségesebb élettani hatásai és megfizethető, elérhető ára miatt abszolút közkedvelt. Gyakorlatilag minden része elkészíthető és fogyasztásra alkalmas. A jó minőségű csirkehús omega-3 zsírsavakban gazdag, koleszterinben és zsírban szegény.
A tyúkot elsősorban levesalapanyagként tartjuk számon. Lassú tűzön főzve, zöldségekkel dúsítva erőteljes leves kerülhet az asztalra.
Részei:
- Egész csirke
- Bontott csirke
- Comb (egész, alsó, felső, filé)
- Szárny
- Mell (filé, csontos)
- Nyak
- Belsőségek (szív, máj, szív májjal, zúza)
- Farhát
- Tisztított láb
- Tyúk egészben
Baromfitermékeinket kérheti konyhakészen (pl. filézve) is!